ZWIJNDRECHTSE ZAALVOETBAL STICHTING

Aan alle deelnemende ploegen:

De competitie:

De eerste seizoeinshelft zit er bijna op waarin we in 1 grote competie begonnen zijn. Nu wordt het kaf van het koren gescheiden.

De 2e seizoenshelft gaat bestaan uit 3 klassen van 5 waar een uit en thuis wedstrijd gespeeld gaat worden. Dus we krijgen in 2019 weer een kampioen in de 1e, 2e en derde klasse.

Het bekerprogramma zal bestaan uit 5 poules van 3.

Ieder team speelt 1 wedstrijd tegen elkaar en de nummers 1 en de 3 beste nummers 2 gaan door naar de kwartfinale. (datum beker zie website)

Bij de 3 beste nummers 2 wordt er eerst gekeken naar de punten, daarna doelsaldo indien dit nog gelijk is dan naar de onderlinge wedstrijd in het eerste competitie deel en daarna na de stand van het eerste competie gedeelte. Spelregels zaalvoetbalseizoen 2018/2019:

De wedstijden duren 43 minuten.
Vanaf de aftrap mag je direct scoren.
De scheidsrechter mag voordeel geven in de zaal.
De bal wordt bij een uitbal aan de zijlijn ingeschoten en niet ingegooid.

Let op: Terug spelen op de eigen keeper mag maar 1 keer, daarna moet de bal of over de middenlijn zijn geweest, of geraakt zijn door een speler van de tegenpartij, alvorens de bal weer naar de keeper terug gespeeld mag worden. Er mag voortdurend doorgewisseld worden, mits er maar niet meer dan 5 spelers van een team in het veld staan. De plaats om te wisselen is voor de bank waar de wisselspelers zich bevinden.

De afstand bij een dood spelmoment is 3 meter! Gele en rode kaarten worden wederom gebruikt voor 2 en 5 minuten. Een team waarvan een speler direct rood krijgt, mag na vijf minuten weer een nieuwe speler inbrengen. De speler die rood heeft ontvangen mag zelf de wedstrijd niet meer hervatten.

Het bestuur beslist bij een directe rode kaart of hier een schorsing voor de speler aan zit of niet. Indien een gele kaart is toegewezen aan een speler dient deze het veld te verlaten voor 2 minuten, zodra de tegenpartij heeft gescoord binnen de 2 minuten mag de speler ook weer het veld in.

Er kan niet afgebeld worden, indien dit wel gebeurd zijn we genoodzaakt € 70,00 in kosten te brengen. U mag bij overmacht eventueel onderling ruilen als het in het schema past, maar dit moet u zelf regelen en doorgeven aan het bestuur. Dit dient uiteraard van te voren worden door gegeven.

Bij gelijke stand in de competitie.

1. Het doelsaldo
2. De onderlinge resultaten
3. Het hoogst aantal gescoorde punten
4. Een loting

 

Bij gelijke stand in de bekercompetitie.

1. Gaat door het team met de meest gescoorde doelpunten


Het bestuur van de ZZS wenst alle spelers, bestuurders en scheidsrechters en andere medewerkerkers een plezierig , sportief en succesvol seizoen toe.

De Zwijndrechtse Zaalvoetbal Stichting

SPONSORS

hempelpole     dekeukenbladenfabriek